Närområdet

Oavsett om du är intresserad av natur, kultur eller fritidsaktiviteter finns här i Åhus möjlighet att upptäcka och njuta av allt vårt närområde har att erbjuda.
Ta del av våra tips för att göra din tid här så mångsidig och intressant som möjligt.


Äspets strand ligger 800 meter från ÅhusGården. Ta gärna en promenad dit genom vackra Kronoskogen.
Här finns en vidsträckt finkornig sandstrand som gjord för långa promenader och bad.
Barnvänligt och långgrunt. Ta ett morgondopp eller tillbringa hela dagen här och njut av lugnet. Lunchpaket går att beställa på ÅhusGården.


ÅhusGården gränsar till Naturreservatet Kronoskogen. Det är ett omväxlande och populärt rekreationsområde som omfattar både blandskog, kustdynlandskap, vassområden och en vidsträckt sandstrand.
En promenad genom skogen kännetecknas av en behagfull tystnad och steg dämpade av många års nedfallna tallbarr på stigarna. Rådjur finns och kan vara svåra att upptäcka där de vilar i ljungen och tittar på oss.
Ta ett djupt andetag och känn stillheten.


I sydöstra hörnet av Äspet och Kronoskogen, och inom gångavstånd från ÅhusGården, finns en grund lagun som lockar många häckande och rastande fåglar. I anslutning till lagunen finns två fågeltorn. För fågelskådaren är det här en fantastisk plats. Har du kikare med på promenaden så finns extra mycket att se.
Området består av skog i väster och öppna laguner och vassområden i öster, ut mot sandstranden.

https://vattenriket.kristianstad.se/aspet/


Klicka på loggan och besök Åhus Swedens hemsida för att se vilka evenemang vårt fina samhälle Åhus har att erbjuda. Mycket ligger inom gångavstånd från ÅhusGården.